Aantal bezoekers:

Voor zij die The Steeple in Waregem niet kennen: een icoon in de streek van Waregem als het op punk-, metal-, new wave-, hardcoremuziek en zatte feestjes aankomt. Baas van de zaak: Anneke en ondertussen gelukkig getrouwd met Steeni ’’Wakka Wakka’’.
Op een doorwaaide zondagmorgen ergens in 2001 werd door Steeni al lachend het idee geopperd om een groepje te beginnen, genaamd The Empty Bottles. Dit is jaren blijven meegaan en maakte het onderwerp uit van veel hoogintellectuele gesprekken, maar nooit kwam het tot een realisatie van dit grandioos idee. Ondergetekende stamgast besloot samen met Koenie in 2007 er uiteindelijk toch eens werk van te maken. Een gitarist was snel gevonden in een relatief nieuwe, doch niet te onderschatten stamgast Thierry. Uit aangescheten familieverband viste ik onze bassist Rekker op. Voor zij die Extortion (een inmiddels ter ziele gegane punkband regio Heule-Wevelgem) kennen: daar verzekerde Rekker dezelfde rol.
De zoektocht naar een drummer kon beginnen en na wat aandringen (en het geven van een serie pinten) herrees uit de assen van Everdawn (een eveneens inmiddels ter ziele gegane – zij het dan wel metal – band) onze aanwinst Bjorn. Een repetitielokaal werd tenslotte in september 2007 gevonden in de garage van ondergetekende zijn ouders: THE EMPTY BOTTLES waren een feit.
In juli 2009 besloot onze drummer Bjorn een punt achter zijn actieve bijdrage in de groep te zetten en gingen we op zoek naar een nieuwe aanwinst. Deze werd vrij snel gevonden in de oude drummer (hij is weliswaar de dreumes van onze groep) van 2 Nights in Paris, zodat we in september 2009 opnieuw van start konden gaan met repeteren.
Anderhalf jaar later besloot jammer genoeg onze zanger Beke er ook de brui aan te geven, maar ook hier werd vrij snel een vervanging gevonden in Wouter, die nog eens een half jaar later voor de eerste keer op de planken stond in Eernegem. Fingers crossed nu voor een vaste bezetting!
Het mocht echter niet zijn en midden 2016 gooide Wouter de handdoek in de ring (no hard feelings, maar het was tijd dat we elk andere wegen opgingen). Al vrij snel kwam er een spontaan aanbod van Christophe, die op 3 december 2016 zijn eerste optreden met ons speelde. Hout vasthouden nu!
Bij deze houden we er aan iedereen te bedanken voor de steun (vrienden, drumroadie, familie, ...). Een namenlijst hernemen we niet, daar we waarschijnlijk toch mensen zouden vergeten, maar we willen wel een welgemeende dank u uitbrengen naar onze mentale inspirator en bierroadie: Steeni!

Dirky McBall